Geachte heer Billiau
Omdat onze zoon Jarne interesse heeft in letters en de juf aangaf dat we hem die spelenderwijs zeker mochten aanbieden, zijn we op internet op zoek gegaan naar leuke oefeningen en op uw site gekomen. Petje af voor uw moeite! We hebben inmiddels al veel plezier gehad aan de verschillende oefeningen, vooral het keuzeverhaal valt enorm in de smaak. Mocht u nog een dergelijk verhaal hebben, zouden wij het erg fijn vinden als dit op de site komt. Ik denk dat we van het eiland-verhaal inmiddels alle opties hebben uitgeput!
J
Met vriendelijke groet,
Carla en Jarne
Beste Daniel Billiau,
Ik ben vrijwilliger in het buurthuis van de Indische buurt. (een
amsterdamse wijk waar 150 talen gesproken worden). Ik geef daar computerles voor beginners en lessen nederlands. De laatste weken werken we met Uw site http://danielbilliau.classy.be/potatoes/menubis.htm. De beginners vooral hebben er baat bij. Ik heb een scoretabel gemaakt en dat geeft hen helemaal een "boost" om de kernen 1 t/m 12 door te ploeteren. Want doorploeteren is het wel. Het zijn allemaal 55+ - ers.
En dan gaat het aanleren van een vreemde taal niet zo makkelijk meer. Ik vond Uw site via
http://nt2.kennisnet.nl/. Daar staan nog meer goeie sites om mee te oefenen. Misschien kan U daar ook nog Uw voordeel mee doen. Dat wilde ik U even vertellen,
Frank Peypers
Dag Danny,
Deze mail zal je misschien verbazen,maar ik gebruikte mijn laatste jaren (ben nu ook op pensioen) jouw indrukwekkende leessite. Ik heb ze ook aan mijn vriendin doorgegeven en daar gebruiken ze ook jouw site.
Ik heb lang getwijfeld om deze mail te sturen omdat ik je niet lastig vallen wil. Door het lezen van de dankwoordjes vond ik het toch mijn plicht om dat te doen. Ik was heel blij dat je onze samenwerking niet vergeten bent. Toen al wist ik het dat je een fantastische onderwijzer zou worden.
Geniet van je pensioen , maar ben er zeker van dat je de kinderen mist , net zoals ik.
Vele groetjes aan jou en je familie.
Gerard Thomas.

Hallo,

Heel veel dank voor deze site. Ik denk dat België en Nederland heel veel gebruikt maakt van je oefeningen. Mijn vraag : mag je bij de AVI – leesteksten de beheersingskolom gebruiken om te testen? of gebruik je hiervoor beter de leeslesje op het blad?

Nogmaals bedankt,

Christel Huysmans

leerkracht eerste leerjaar

Sint-maartenschool

Hombeek

Hallo Daniel 
vooreerst een pluim voor de fijne oefeningen op je site. Veel werk... maar het loont de moeite. Mijn vraag was: gebruik je een bepaald programma om die oefeningen te maken?   mvg   Lucien Hermans
http://www.deboomgaard.org/e-school/index-kids.htm
http://basisschool.classy.be
 

Beste,

Dank je wel omdat u het materiaal voor de website gratis beschikbaar stelt.
Op die manier komen de “uren inzet van u” niet alleen ten goede voor de kinderen van je eigen school.

Namens al de kinderen, ouders, … die zomaar meegenieten van uw “zorg voor kinderen” : Dank je wel ! 

Vriendelijke groeten, E. Declercq

Danny,

Bij deze wil ik u bedanken om het gratis ter beschikking stellen van deze oefeningen. Alle ouders willen het beste uit hun kinderen halen bij zij die het wat moeilijker gaat is het niet zo makkelijk om aan info en oefeningen te geraken.

't Is door mensen zoals jij dat ook wij onze dochter kunnen verder helpen.

 Bedankt

Met vriendelijke groeten,

Aerts Johan

 

Beste Daniel,

Via de community site van Leen Faas, kwam ik op je site. Meteen aan de slag gegaan met de kinderen die ik heb voor remedial teaching.

Het werkt prima, ik heb een meisje in groep 7 die er nog aardig moeite mee heeft. Verschillende ouders heb ik de tip gegeven om samen met hun kind thuis op jouw site te werken. Want met een volwassene ernaast gaat het het beste. En samen iets doen is ook belangrijk.  Zou er een soort registratiesysteem op kunnen, zodat ik een kind aan het werk kan zetten en later zien hoe het ging?

Bedankt voor het gebruik van je site.

Marja Jongerius Jan Bunnikschool Lopik.

Geen suggestie… maar wel een oprecht dankjewel, Daniël!!

Ik was op zoek naar oefeningen om iemand met afasie een beetje te helpen met opnieuw leren lezen.

Zo kwam ik op jouw site  terecht.

Wij zijn heel blij met de vele stimulerende oefeningen , ons gratis aangeboden!!

Van harte dank en vriendelijke groeten,

Lea

 

Geachte meneer Billiau,

Ongelofelijk hoe praktisch en bruikbaar uw site is.

Heel erg bedankt!

 Anne van den Berg

Beste Daniel,
Ik geef les in het buitengewoon onderwijs . Uw site is gewoon fantastisch !
Helaas beschik ik niet over internet in mijn klas. 
Zijn uw oefeningen ook op cd-rom te verkrijgen ?
 met vriendelijke groeten  Trui Lemaitre
Geachte heer Billiau, 
Met veel plezier gebruiken wij de oefeningen op uw website.  
Met vriendelijke groet,
A. N.
Geachte heer, 
Wat een prachtige site om mee te werken.  Proficiat!
Ik heb er al dikwijls met mijn leerlingen van het eerste leerjaar gebruik van gemaakt.
Groetjes  Marijke Theeuws

Beste,

 In één kort woordje WAUW!

Deze site is gewoon super om mee te werken. Ik geef les in het buitengewoon onderwijs en de kids vinden het enorm fijn om met deze site oefeningen te maken. Voor elk kind is er iets om te doen. Ik ben heel blij dat deze site gewoon gratis ter beschikking wordt gesteld!

Els Vangeel

Beste digitale meester Daniel Billiau,  

vandaag heb ik uw website bezocht na een tip die ik kreeg via de website van juf Karin. http://jufkarin.punt.nl/. Ik zal de website zeker gaan gebruiken voor de wat zwakkere lezers in mijn groep (groep 5, dan worden ze 9 jaar).

De leesoefeningen zijn erg leuk, zeker die waar de tekst verdwijnt... Dan moeten de leerlingen echt tempo zien te houden. Succes met uw website. We gaan er regelmatig op kijken en er mee werken! 

Met vriendelijke groet,  Tineke van Dis

Geachte heer,
 Al surfend kwam ik de site van uw school tegen. Ik vond het heel fijn om te zien dat u diverse online-oefeningen gericht op groep 3 en 4 heeft verzameld. Ik wil deze oefeningen zeker in de klas gaan gebruiken.
Tevens wil ik u er op attenderen dat er diverse links te vinden zijn via de site van onze school: www.devoshaar.nl . Als u dan op het tabblad "kids" klikt en vervolgens op de groep van uw keuze, dan zult u daar ook verschillende links vinden (waaronder online oefeningen bij Veilig Leren Lezen).  
Met vriendelijke groet,
Sandra Legters, leerkracht groep 3 en 4 en ICT-contactpersoon van OBS de Voshaar. 

Beste,

Leuke site!

Makkelijk voor jong en oud!

Toch een kleine opmerking.

In het verhaal van ‘de schipbreukeling’ heb je op een gegeven moment de keuze: ‘spring in het water’ of ‘pleeg zelfmoord’.  Misschien kan dit kan dit vervangen worden door: ‘keer terug in de jungle’ of iets anders…

Vriendelijke groet,

Goedele

 
Geachte meneer, 
Ik wil u bedanken voor deze oefeningen. Het zijn heel leerrijke oefeningen, vooral voor tweetalige kinderen. Mijn zoon gaat naar het eerste leerjaar en heeft gisteren zijn rapport gekregen. Tot nu toe had hij geen problemen met begrijpend lezen maar deze keer was het helemaal anders. Omdat het leerstof moeilijker werd kon mijn zoon niet goed volgen waardoor hij minder goed begreep en slechte punten heeft voor Nederlands. De meester raadt aan om veel te lezen, eigenlijk begrijpend lezen want lezen doet hij heel goed maar de vraag is of hij het wel degelijk begrijpt? Per toeval heb ik u programma ontdekt en hebben het vandaag samen gedaan. Zonder te vervelen en met alle plezier. Ik wil weten of er nog degelijke programma's zijn die u weet. Ik zou het heel graag weten. Ik dank u nogmaals voor deze programma en hopelijk dat u nog andere programma's hebt of die u kent die ik kan gebruiken. 
Met vriendelijke groeten, mama van Hakancan

Beste meneer,

Hierbij wil ik u laten weten hoe dankbaar we zijn met uw site!  Hierdoor kunnen we precies volgen waar mijn dochter op school zit, en kunnen wij haar extra oefeningen geven. Haar leestempo is in een week aanzienlijk verhoogd, dank zij uw site. We kregen van de juf te horen dat haar leestempo te laag was, en na een week oefenen met jullie oefeningen kreeg mijn dochter complimenten dat het zo goed ineens ging. Bovendien heb ik nu zicht op wat zij krijgt op school en kunnen wij daar bij aansluiten. Ik koester jullie site en ik hoop er nog lang gebruik van te maken. Ik hoop dat jullie ook doorgaan met de site.

Met vriendelijke groet,

Heleen Verboom

 

Momenteel heb ik nog geen suggesties, maar wel ik je complimenteren met deze fantastische site. Mijn kinderen hebben echt een uur lang geconcentreerd zitten spelen! Ook voor mij in de praktijk zal de site bruikbaar zijn. Ik ben leerkracht op een basisschool en volg nu een opleiding Remedial Teaching. Dank je wel! 
Groeten, Marion

Hallo meester, 

Wij oefenen met heel veel plezier uw oefeningen! Gezellig samen. Wat fijn dat wij gebruik mogen maken van deze oefeningen. Groeten uit Dalfsen (Overijssel) 

Renske en Mamma.

Hallo Danny, 
Bedankt voor de tip zeg. Wat een prachtige site! Ik geef dit direct door aan mijn collega's van het eerste leerjaar en zal een link plaatsen op onze schoolwebsite.
Leuk is ook de variatie aan soorten oefeningen. 
Met vriendelijke groeten, 
Bart Meyns,
ict-coördinator en lkr. 4de lj.
basisschool Doornstraat Sint-Lodewijkscollege Brugge
beste,
een suggestie heb ik niet maar ik wil jullie wel bedanken dat jullie deze oefeningen belangeloos op het net plaatsen. Ik werk in een school voor buitengewoon onderwijs (bbo) met jongens met een ernstige vorm van dyslectie en het is fijn om ter afwisseling en voor begrijpend lezen zulke leuke oefeningen te kunnen aanbieden op de pc.
Bedankt,
Marleen Lemmens
logopediste
Hallo,
Ten eerste complimenten voor de fantastische site.
We maken er hier in Spijkenisse (zuid holland Nederland) veel gebruik van.
Alleen op sommige computers loopt de tekst niet .
De rest werkt wel. Waar zou dat aan kunnen liggen??
met de vriendelijke groeten van een enthousiaste meester Erik
Beste meester Danny,
 
Ik,Zoë,  vond de oefeningen heel leuk!
Mijn meter Lieve heeft genoten van de rust terwijl ik op de computer werkte!
Volgende  woensdag  maak ik opnieuw oefeningen .
ZOË

Beste Daniel 

Super, je site met avi-oefeningen. En je bent al een heel eind gevorderd. Voorheen had je namelijk oefeningen erop staan tot avi 4. Ik vroeg een aantal maanden terug wanneer je de oefeningen van 5 t/m 9 erop zou zetten. Ik zie dat je al gevorderd bent tot avi 6. Heb je enig idee wanneer de overige oefeningen erop komen te staan?Mijn dochter vindt het super om zo te oefenen met avi lezen en ze vordert hierdoor ook goed. Wij zijn hier erg blij mee en hopen dat we snel verder kunnen oefenen met haar in de hogere avi’s. Ik zie je reactie wel tegemoet. Alvast bedankt.

Groeten Carolien

Beste Daniël, 
via jouw bijdrage op Klascement ontdekte ik jouw webstek.  Gefeliciteerd! Ik testte enkele oefeningen uit en vond het zelf heel prettig.  Ik heb meteen al enkele ideetjes om er mee aan de slag te gaan. SUPER HOOR AL DIE OEFENINGEN.  Zeer bruikbaar materiaal, ook al gebruiken we een andere methode. NOGMAALS MERCI.  Ik heb de website al doorgegeven aan onze ICT-coördinator. 
juf Ilse
(www.dorpsschoolkester.be)
(www.gvbpajottenland.be)
Geachte, 
Graag wil ik u feliciteren met uw mooie site !
Prachtig gewoon ! 
Met vriendelijke groeten,
H.Peeters
Geachte Daniel,
Ik ben gepensioneerd en woon sinds mijn pensionering in Thailand waar ik getrouwd ben met een Thaise vrouw. Wij spreken Engels met elkaar maar wil haar toch Nederlands leren dit voor een inburgerings examen om een paspoort te kunnen krijgen zodat ze eens met vakantie naar mijn familie in België en Nederland kan, ik heb al verschillende programmatjes geprobeerd maar dat van u werkt het beste. Ik hoop dat ze door blijft leren dan kunnen wij in de toekomst in het Nederlands met elkaar babbelen.
Bedankt,
Hans Willemsen, Warin Chamrap, Thailand